Ajankohtaista FIXIT-asiaa

Spread the love

Eduskuntatalon edessä 1.9.2020 järjestettävän HALLITUKSEN EROTTAVA JA SUOMEN EROTTAVA EU:STA -mielenosoituksen lähestyessä puheet ja nettikirjoittelu kiihtyy, niin tapahtuman puolesta kuin myös sitä vastaan. Kaikesta tästä voikin päätellä, että epätietoisuus maamme tulevaisuudesta kuohuttaa tunteita. Suomen ulkopuolelta katsottuna meillä tilanne saattaa olla näennäisesti rauhallinen, mutta tyytymättömien kansalaisten määrä kasvaa jatkuvasti, vaikka mediat asioita yrittääkin siloitella.

Pääministeri Sanna Marinin johdolla Brysselissä käydyt neuvottelut EU-budjetista ja koronaelpymisrahastosta olivat Suomen kannalta vähintäänkin dramaattiset. Tulevaisuudessa Suomi maksaa EU:lle 5,9 miljardia euroa vuoteen 2027 asti kun aiemman budjettikauden summa on ollut ”vain” 5,3 miljardia euroa. Eli Suomen maksut nousevat EU:ssa yli 600 miljoonalla eurolla. Maksamme kaikkiaan EU:lle 16,7 miljardia euroa, josta saamme takaisin 11,1 miljardia euroa. Tällaista sopimusta pääministerimme johdolla suitsutetaan onnistuneeksi.

Edellä mainitut summat ovat niin suuria, ettei tavallisen suomalaisen ymmärrys riitä siihen, miten löyhin tavoin maamme taloutta hoidetaan. Suuria lupauksia meidän suomalaisten hyväksi tehtävistä tavoitteista on kumottu yksi toisensa jälkeen, samaan aikaan leipäjonot jatkavat kasvavamistaan, vanhusten hyvinvointia laiminlyödään, verotusta kiristetään joka taholla sekä niin paljon muuta epäoikeudenmukaisuutta, jonka tavan kansalainen saa tuntea arjessaan, samalla kun maamme taloutta ajetaan alas ja meillä maksatetaan muun Euroopan maksut. Näihin syihin vedoten voimme varsin perustellusti vaatia EU:n elvytysrahaston hylkäämistä, hallituksen eroa ja eroa EU:sta.

Helsingissä 18.8. 2020

Tapahtuman järjestäjä FIXIT-tiimi

Mielenosoituksen järjestämistä voit tukea
Keräyslupa: Sisä-Suomen poliisilaitos
Keräysnumero: RA/2020/936
keräystili: FI80 4766 0010 0110 50 Tilin haltija: Suvi Ahonen (suvia83@gmail.com)
Viesti: FIXIT
Summa: