Kutsumme teidät pääministeri Sanna Marin 1.9. mielenosoitukseen puhumaan

Spread the love

Avoin kirje pääministeri Sanna Marinille

Kutsumme Teidät, pääministeri Sanna Marin, vastaamaan Suomen kansalaisten kysymyksiin 1.9.2020 klo 13.40 eduskuntatalon eteen, johon me huolestuneet kansalaiset kokoonnumme osoittamaan mieltämme elvytysrahaston, EU:n sekä hallituksen toimien johdosta.

Demokratia eli kansanvalta on nimensä mukaisesti kansan valtaan perustuva valtiojärjestys. Kansanvallan perusajatus on, että hallintovalta toteuttaa kansan tahtoa ja yksi sen tärkeistä periaatteista on avoimuuden periaate, jota vaalimalla meidän kansalaisten luottamus politiikkaan ja politikkoihin säilyy.

Me kansalaiset koemme nyt, että nämä kansanvallan tärkeät perusperiaatteet on rikottu. Olemme erittäin huolestuneita etenkin siitä, miten perustuslakivaliokunnan kanta ohitettiin elvytysrahastosta neuvoteltaessa. Suomen perustuslaki on ennen kaikkea meidän kansalaisten turva ja meidän tulee aina pystyä luottamaan siihen, että päättäjämme kunnioittavat ja noudattavat perustuslakia.

Valtioneuvosto korosti myös itse aiemmin tämän kansanvallan avoimuuden periaatteen mukaisesti sitä, että elvytysrahaston valmistelun yhteydessä olisi käytävä riittävästi keskustelua ja että päätösten legimiteetin kannalta laaja kansalaishyväksyntä on tarpeellista. Kysymmekin, miksi tätä keskustelua ei lainkaan käyty, eikä kansan tahtoa ole missään vaiheessa kysytty? Koemme, ettei asioista ole missään vaiheessa puhuttu avoimesti niiden oikeilla nimillä, kuten esimerkiksi siitä, että elvytysrahasto on suuri askel kohti liittovaltiota, johon me Suomen kansalaiset emme missään nimessä halua.

Olette lisäksi kertonut julkisuudessa, että Suomi on vauras maa. Pienessä, 5.5 miljoonan kansalaisen maassamme elää liki miljoona ihmistä alle köyhyysrajan, puoli miljoonaa ihmistä on ulosotossa ja leipäjonot ovat kasvaneet viime vuosina moninkertaisiksi. Vanhuksemme tarvitsevat parempaa huolenpitoa ja useampi kuin joka kymmenes suomalainen lapsi elää vähävaraisuudessa. Suomen kansa ei siis todellakaan ole vauras, vaan jo nyt ahdingossa. Elvytysrahaston myötä korkea verotuksemme tulee entisestään nousemaan ja ajaa meidät kansalaiset vain entistä suurempaan ahdinkoon. Siksi me emme voi missään nimessä hyväksyä elvytysrahastoa ja vaadimme, että Suomi ei tule siihen osallistumaan.

Elvytysrahasto on paitsi vastoin perustuslakiamme ja EU:n sopimuksia, askel kohti liittovaltiota ja kuten ekonomistimme ovat tuoneet esille, ei edes liity koronaan eikä tule elvyttämään Suomen taloutta. Sen sijaan talouttamme elvyttäisi paljon enemmän se, että antaisimme rahan omalle kansallemme.

On olemassa sanonta: ”Se on huono isä, joka ruokkii naapurin lapset, vaikka omat lapset näkevät nälkää.” Tämä pitää valitettavan hyvin tänä päivänä Suomessa paikkaansa. Ensin tulee ruokkia oma perhe ja vasta jos rahaa jää yli, voi auttaa myös muita.

Näistä ja monesta muusta asiasta haluamme nyt viimein alkaa käydä kanssanne avointa keskustelua ja siksi pidämme erittäin tärkeänä sitä, että Te saavutte paikalle.Suomen kansalaisten puolesta, Suvi Ahonen Suomi eroon EUsta ja eroa hallitus- mielenilmauksen päävastuuhenkilö

Tapahtumasivu:
https://www.facebook.com/events/2540516516051587/?active_tab=about